Laadpaal Tytsjerksteradiel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een handige laadpaal in Tytsjerksteradiel aan huis. Via jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW iX3 + Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina tref je extra informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €900.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tytsjerksteradiel

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de BMW i4 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Tytsjerksteradiel kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In onze keuzehulp bespreken we handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Tytsjerksteradiel. Bekijk ook meer info over Beste elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Tytsjerksteradiel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Tytsjerksteradiel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Tytsjerksteradiel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Tytsjerksteradiel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 – €3050. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zien we steeds meer slimme palen met leuke functies als Autostart die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Tytsjerksteradiel.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €1060
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Tytsjerksteradiel schommelen tussen de € 330 en ongeveer €2000. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €6,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk erkende leveranciers uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1051 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers berekenen we wat je kunt besparen. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tytsjerksteradiel):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€115,61€1387,32
Elektrisch rijden€0,044€46,24€554,93
Besparing€0,0660€69,37€832,39
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Tytsjerksteradiel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.t-diel.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Tytsjerksteradiel zijn er voldoende. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen variëren tussen de €0,260 tot wel €0,600 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Tytsjerksteradiel. Check tevens oplaadplekken en verkopers in Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen en Waadhoeke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tytsjerksteradiel-9091

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bezit je een locatie met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €950 en €2450. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadstation (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Eneco, Engie, NLE, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost circa €9,55 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Tytsjerksteradiel monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Tytsjerksteradiel kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1100. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de populaire elektrische auto’s in Tytsjerksteradiel beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Tytsjerksteradiel verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.t-diel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie