Laadpaal Garyp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Garyp aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW i4 & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je bruikbare informatie over meerdere laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €980.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Garyp

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Garyp kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? In onze keuzehulp kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Garyp. Zie ook aanvullende informatie over Smart Charging.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Garyp kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal kan laden met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Garyp. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Garyp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Garyp vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot +/- €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast kan je kiezen voor slimme laadpunten met extra snufjes als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Garyp.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€855- €1000
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Garyp wisselen tussen de €400 en plus minus €2100. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €3,25 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal goede adviseurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1078 kilometer per maand. Met dit getal berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Garyp):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€140,14€1681,68
Elektrisch€0,046€49,59€595,06
Besparing€0,084€90,55€1086,62
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Garyp aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als bereikbaarheid en doorstroming. Iedereen mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.t-diel.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Accu.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Garyp zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,245 en €0,620 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Garyp. Bekijk ook laadstations en aanbieders in Sumar, Eastermar, Jistrum, Noardburgum en Ryptsjerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden garyp-9263

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Gaat het om een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €775 en €2250. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Energiedirect, Budget energie, Essent en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,10 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Garyp zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Garyp zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn circa €1100. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Garyp kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Tytsjerksteradiel verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Bekijk ook www.t-diel.nl.

Plaats een reactie