Laadpaal Jistrum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Jistrum aan huis. Dankzij een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website zoek je extra informatie over meerdere laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €975.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Jistrum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Jistrum kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Jistrum. Op EVplan.nl lees je ook meer over Betrouwbare elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Jistrum kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Jistrum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Jistrum.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Jistrum vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €775 tot en met €3100. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met toffe mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Jistrum.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €755
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Jistrum bedragen tussen de €380 en +/- €2150. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,50 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire specialisten in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1075 km op maandbasis. Met dit getal becijferen we wat je kunt besparen. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Jistrum):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,115€123,63€1483,50
Elektrisch€0,043€46,23€554,70
Besparing€0,072€77,40€928,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Jistrum aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details kan je bekijken op www.t-diel.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Milieuvriendelijke EV.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Jistrum zijn aanwezig. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen wisselen tussen de €0,285 tot €0,565 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Jistrum. Bekijk ook laadplekken en leveranciers in Noardburgum, Ryptsjerk, Tytsjerk, Hurdegaryp en Burgum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden jistrum-9258

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een locatie met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €875 – €2425. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type laadstation (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Budget energie, Engie, Energiedirect en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Belangrijk: een normale auto op benzine kost al gauw €9,90 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Jistrum plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Jistrum kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €850. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. De bekende elektrische auto’s in Jistrum dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Tytsjerksteradiel verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.t-diel.nl.

Plaats een reactie