Laadpaal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger dan rijden in een gewone auto. Een laadpaal aan huis is ideaal. Je kunt jouw EV dan opladen op het moment dat je thuis bent.

Laadpunten aan huis laten installeren
Gewoon thuis uw auto opladen of op uw werk. Dat kan met laadpaal aan huis . Wanneer u een oprit of garage heeft, installeert een gecertificeerde installateur uw eigen laadpaal of laadstation. Lees ook meer over de installatie. De laadpaal of laadstation is een extra krachtig stopcontact, specifiek ontworpen voor het opladen van elektrische auto’s. Met deze laadpaal of -station kunt u snel en veilig uw elektrische auto opladen. Een laadpunt moet uiteraard voldoen aan de internationale veiligheidseisen. Bij het kopen van een laadpaal of laadstation voor uw auto dient er rekening mee worden gehouden dat het laadpunt op het elektriciteitsnet moet worden aangesloten. Er zijn in Nederland ook verschillende publieke oplaadpunten waar de accu van de auto weer opgeladen kan word

Gebruik en verrekening

Gebruik Laadstation
U plugt eenvoudig de kabel van uw elektrische auto in de Laadstation en in uw auto. Het laden begint automatisch. Laden duurt een aantal uren, wanneer u wilt, dus ook ’s nachts terwijl u slaapt. Er zijn verschillende laadkabels en stekkers beschikbaar.

Verrekening van energie (Privé-rijder)
Het energieverbruik komt boven op uw huidige energierekening. U betaalt dit dus aan uw energieleverancier.

Type laadpalen

Er zijn diverse laadpalen beschikbaar, zodat er altijd een passend en geschikt model te vinden is. Bovendien zijn de opladers voor de elektrische auto’s in uiteenlopende laadvermogens verkrijgbaar. De oplaadcapaciteit kan aangepast worden aan de plug-in hybride of elektrische auto. Daarnaast kan er nog rekening gehouden worden met de keuze van het inschakelen en uitschakelen van de laadpaal. De laadpalen variëren op verschillende aspecten, met de kleur van de behuizing. Bekijk direct leveranciers bij jou in de regio: Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Groningen, Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel, Drenthe, Flevoland en Friesland.

Aandachtspunten
Bij het kopen van een laadpaal voor de elektrische auto kan er met een aantal punten rekening gehouden worden, zoals de locatie waar het oplaadpunt wordt geplaatst. Bij de installatie zijn de kosten afhankelijk van de toegankelijkheid en afstand vanaf de groepenkast naar het oplaadpunt. Het kan zijn dat er een aparte energiemeter moet worden geplaatst. Zo zijn er meerdere aandachtspunten waarbij rekening moet worden gehouden bij het kopen van een laadpaal op lokatie. Uiteraard speelt het budget daarbij een rol.

Keuzehulp: help mij kiezen

Het kiezen van het juiste thuislaadpunt is best lastig. Op onze website vind je daarom een handige keuzegids waar je de goedkoopste laadpaal en de beste laadstations met elkaar kunt vergelijken. Uitgangspunt is altijd dat je kijkt naar de lader in jouw auto. Deze moet uiteindelijk matchen met de stroom die uit de meterkast komt en het oplaadstation.