Laadpaal Wyns

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Wyns aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron + Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op deze pagina lees je extra informatie over diverse soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €975.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wyns

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een BMW i4 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Wyns kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Hierbij check je handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Wyns. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische auto verzekering.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Wyns kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Wyns. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Wyns.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Wyns vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €800 tot €3200. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder kan je kiezen voor slimme systemen met toffe snufjes als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Wyns.

Type stationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€500- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €1000
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wyns bedragen tussen de €340 tot €1925. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €5,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste installateurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1149 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wyns):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€132,14€1585,62
Elektrisch€0,043€49,41€592,88
Besparing€0,072€82,73€992,74
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Wyns aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info kan je bekijken op www.t-diel.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Duurzame mobiliteit.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Wyns zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,295 – €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Wyns. Bekijk ook oplaadplekken en verkopers in Wytgaard, Wirdum, Swichum, Hempens en Teerns.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wyns-9091

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Betreft het een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost tussen de €1075 en €2250. De totale investering is afhankelijk van het type laadpaal (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Engie, Essent, Budget energie, Energiedirect en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,90 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,55 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Wyns plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wyns kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €850. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Wyns zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.t-diel.nl.

Plaats een reactie