Laadpaal Teerns

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Teerns aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina zoek je waardevolle informatie over geschikte soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €905.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Teerns

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Teerns kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Daarbij is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Teerns. Op EVplan.nl lees je ook meer over Hybride auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Teerns kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant werkt met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Teerns. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Teerns.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Teerns vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €725 tot en met €3025. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met mogelijkheden als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Teerns.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1000
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Teerns variëren van €320 – €1875. Deze prijs komt tot stand door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €6,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk betrouwbare specialisten in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1144 kilometer per 4 weken. Hiermee calculeren we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Teerns):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€165,88€1990,56
Elektrisch€0,049€56,06€672,67
Besparing€0,096€109,82€1317,89
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Leeuwarden

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Teerns aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.leeuwarden.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Teerns vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,275 en €0,595 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Teerns. Vergelijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Goutum, Snakkerburen, Miedum, Lekkum en St.-Jacobiparochie.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden teerns-9085

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Beschik je over een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €875 en €2525. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, NLE, Essent, Engie, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,05 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Teerns plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Teerns kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen circa €975. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. De populaire elektrische auto’s in Teerns kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Leeuwarden heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.leeuwarden.nl.

Plaats een reactie