Laadpaal Gytsjerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Gytsjerk aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 of bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80X. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website vind je waardevolle informatie over diverse type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €955.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gytsjerk

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Gytsjerk kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bieden wij handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Gytsjerk. Of klik door voor meer informatie over Zero Emission.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Gytsjerk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Gytsjerk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Gytsjerk.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Gytsjerk vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €900 tot €3050. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder kan je kiezen voor slimme opladers met innovatieve extra’s als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Gytsjerk.

Soort laadstationVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1070
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Gytsjerk liggen tussen de €430 – €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1126 km per 4 weken. Op basis daarvan begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gytsjerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€123,86€1486,32
Elektrisch€0,042€47,29€567,50
Besparing€0,068€76,57€918,82
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gytsjerk aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie vind je op www.t-diel.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Energieleverancier.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Gytsjerk zien we steeds meer. Iedereen kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,265 – €0,610 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Gytsjerk. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Jelsum, Koarnjum, Britsum, Hijum en Feinsum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gytsjerk-9061

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €925 en €2200. De totaalprijs komt tot stand door het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Energiedirect, Eneco, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Gytsjerk plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Gytsjerk kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €850. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste favoriete elektrische auto’s in Gytsjerk zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Tytsjerksteradiel verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.t-diel.nl.

Plaats een reactie