Laadpaal Horst aan de Maas

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Horst aan de Maas aan huis. Door middel van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of bijvoorbeeld de DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over geschikte type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €985.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Horst aan de Maas

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen zoals een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Horst aan de Maas kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder delen we inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Horst aan de Maas. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Horst aan de Maas kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Horst aan de Maas. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Horst aan de Maas.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Horst aan de Maas vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 tot €3325. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme opladers met speciale mogelijkheden als Peak Shaving die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Horst aan de Maas.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Horst aan de Maas bedragen tussen de €410 en +/- €1875. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €7,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek betrouwbare installateurs uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1089 kilometer op maandbasis. Hiermee calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Horst aan de Maas):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,150€163,35€1960,20
Elektrisch€0,041€44,65€535,79
Besparing€0,1090€118,70€1424,41
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Horst aan de Maas aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is te vinden op www.horstaandemaas.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrisch v.s. benzine.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Horst aan de Maas zijn veel beschikbaar. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,300 tot wel €0,575 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Horst aan de Maas. Vind ook laadstations en verkooppunten in Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer en Venray.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden horst-aan-de-maas-5865

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €975 – €2175. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Energiedirect, NLE, Essent, Eneco en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,55 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost om en nabij de €10,20 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Horst aan de Maas monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Horst aan de Maas kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1000. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Horst aan de Maas zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Horst aan de Maas verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.horstaandemaas.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie