Laadpaal Tienray

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Tienray aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw MG ZS EV + Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Hier ontdek je uitgebreide informatie over populaire type laadstations, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €930.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tienray

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Tienray kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder check je aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Tienray. Zie ook onze informatie over Voordeligste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Tienray kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem draait op de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Tienray. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Tienray.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Tienray vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €650 tot en met €3125. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met snufjes als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Tienray.

Type laadpaalVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Tienray variëren van €350 en +/- €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €2,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek de beste adviseurs uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1134 km per maand. Op basis daarvan ramen we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tienray):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€147,42€1769,04
Elektrisch€0,046€52,16€625,97
Besparing€0,084€95,26€1143,07
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Horst aan de Maas

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Tienray aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als bereikbaarheid en drukte. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.horstaandemaas.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Tienray nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,280 – €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in Tienray. Doorzoek daarnaast laadstations en verkopers in Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum en Wellerlooi.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tienray-5865

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €950 & €2400. De totaalprijs hangt vooral af van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,00 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,80 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Tienray plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Tienray kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1100. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Veel van de populaire elektrische auto’s in Tienray kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Horst aan de Maas biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.horstaandemaas.nl.

Plaats een reactie