Laadpaal Blitterswijck

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Blitterswijck aan huis. Op basis van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mini Electric & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Hier ontdek je praktische informatie over meerdere laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €940.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Blitterswijck

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Aiways U5 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Blitterswijck kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop delen we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Blitterswijck. Of klik door voor meer informatie over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Blitterswijck kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie gaat via de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Blitterswijck. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Blitterswijck.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Blitterswijck vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 t/m €3100. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme stations met speciale opties als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Blitterswijck.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€835- €940
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Blitterswijck liggen tussen de €410 – €1975. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,00 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek populaire verkooppunten uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1132 km per maand. Hiermee begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Blitterswijck):

 • Benzine rijden 2023: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,044/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€135,84€1630,08
Elektrisch€0,044€49,81€597,70
Besparing€0,076€86,03€1032,38
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Venray

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Blitterswijck aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen kan hier gebruik van maken. Alle info vind je op www.venray.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Overzicht openbare laadpunten (december 2023)

Laadstations in Blitterswijck kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten bedragen tussen de €0,240 tot €0,615 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Blitterswijck. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi, Well en Well.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden blitterswijck-5863

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost +/- tussen de €1025 & €2425. Het tarief hangt vooral af van het soort systeem (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 p/100 km. Belangrijk: een normale auto op benzine kost circa €9,80 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Blitterswijck monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Blitterswijck zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1025. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit de Europese Unie. De bekende elektrische auto’s in Blitterswijck zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Venray verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal dichtbij jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.venray.nl.

Plaats een reactie