Private lease elektrische auto

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Het privé leasen van een auto is goed mogelijk en wordt ook steeds populairder. Auto’s die vooral via een privé lease constructie worden ingezet zijn de kleinere courante modellen. Bijvoorbeeld een Volkswagen UP of een Opel Corsa. Ook steeds meer elektrische auto’s vallen in dit instapsegment. Private leasing heeft het voordeel dat u vooraf weet wat precies de maandelijkse kosten zijn, en als nu niet het vermogen heeft om zelf direct een nieuwe auto aan te schaffen, kan deze via het privé leasen financiert worden (let op: je kunt ook kiezen voor zakelijke leasing).

Waarom kiezen voor private leasing?

Private lease, ofwel als particulier of prive een auto leasen, is op dit moment steeds meer in trek. Waarom zou u een auto leasen en niet kopen? Een vast bedrag per maand betalen voor uw auto lijkt erg kostbaar. Maar is het dat ook? Vaak realiseren we ons eigenlijk niet wat nu de werkelijke kosten zijn van een auto. Naast het aankoopbedrag en eventuele rente voor een lening, zijn er ook vaste kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Maar ook kosten zoals de wegenwacht, reparaties, schade of de vervanging van banden worden vaak vergeten in dit verhaal. Daarnaast kennen we nog een grote kostenpost die vaak niet meegerekend wordt; de afschrijving. De auto heeft een bepaalde waarde en verkoopt u de auto naar verloop van tijd, is deze minder waard. Dit noemen we de afschrijving.

8 voordelen van Particulier leasen

  1. Gemak: alles wordt voor u geregeld. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken.
  2. All-in pakket: een factuur, een kostenpost. Altijd inclusief onderhoud, verzekering etc.
  3. Geen fiscale bijtelling, wat bij een auto van de zaak wel het geval is.
  4. Wanneer er problemen zijn met uw auto is vervangend vervoer in een mum van tijd geregeld, evenals de hulpdiensten bij pech.
  5. Geen last meer van alle bijkomende problemen en kosten bij autoschade of pech.
  6. Vaste kosten. U weet van tevoren hoeveel u maandelijks kwijt bent aan uw auto. Daar komt verder buiten de brandstofkosten niets meer bij.
  7. Vaak nieuwe of jong gebruikte auto’s met de laatste veiligheidsnormeringen: veiliger dan een oude occasion.
  8. Groen rijden: tegenwoordig stoten de auto’s veel minder co2 uit, wat het milieu ten goede komt. Een elektrische of hybride auto heeft deze voordelen natuurlijk helemaal.

Kan ik de auto privé overkopen?

Bij het privé leasen van een elektrische auto is het ook mogelijk om bijvoorbeeld na 5 jaar de auto voor een voor afgesproken bedrag over te nemen. Op deze manier is de lease auto toch uiteindelijk uw privé eigendom en kunt u nog een aantal jaren in de auto blijven rijden. Lees wel altijd goed de voorwaarden van het leasecontract. Als u een overeenkomst aangaat voor het leasen van een privé auto, moet u er wel van bewust zijn, dat u voor een langere periode een overeenkomst aangaat, waaraan u maandelijks verplicht bent om hier de kosten voor te betalen. Het is niet zomaar mogelijk om na bijvoorbeeld 2 jaar het private auto lease contact op te zeggen, zonder dat u hiervoor een boete betaald.