Laadpaal Well

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Well aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website lees je bruikbare informatie over meerdere laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €955.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Well

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de MG ZS EV kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Well kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Verderop bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Well. Zie ook onze informatie over Elektriciteitsnet.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Well kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Well. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Well.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Well vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €875 en €3300. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme stations met speciale opties als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Well.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€830- €940
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Well variëren van €450 & €2175. Dit is afhankelijk van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €4,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek goede installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1127 km op maandbasis. Hiermee berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Well):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€169,05€2028,60
Elektrisch rijden€0,050€56,35€676,20
Besparing€0,100€112,70€1352,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen Limburg

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Well aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals bereikbaarheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Alle details kun je terugvinden op www.bergen.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpaal plaatsen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Well zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,280 tot €0,595 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart zie jij alle openbare laadstations in Well. Vergelijk ook laadplekken en aanbieders in Bergen, Siebengewald, Afferden, Ledeacker en Stevensbeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden well-5855

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie kost +/- tussen de €800 – €2475. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, NLE, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,60 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Well plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Well kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor liggen rond de €925. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. Veel beschikbare elektrische auto’s in Well kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Bergen Limburg heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.bergen.nl.

Plaats een reactie