Laadpaal Afferden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een handige laadpaal in Afferden aan huis. Middels een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Skoda Enyaq iV 80 & Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker vind je bruikbare informatie over meerdere laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €985.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Afferden

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV als o.a. een Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Afferden kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Eveneens is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Afferden. Of klik door voor meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Afferden kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Afferden. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Afferden.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Afferden vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3350. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Afferden.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €920
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Afferden variëren van €330 tot €1875. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €2,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind aangesloten deskundigen die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1124 km per 4 weken. Op basis daarvan checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Afferden):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€151,74€1820,88
Elektrisch€0,047€52,83€633,94
Besparing€0,088€98,91€1186,94
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen Limburg

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Afferden aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.bergen.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Betrouwbare laadpassen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Afferden zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,265 – €0,610 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema bekijk jij de openbare laadstations in Afferden. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek, Oploo en Sambeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden afferden-5851

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €775 & €2150. De totale investering hangt vooral af van het type laadstation (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, NLE, Budget energie, Essent en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Afferden monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Afferden kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor zijn circa €1000. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Afferden beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Bergen Limburg verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.bergen.nl.

Plaats een reactie