Beste laadpas

Ben je op zoek naar een laadpas abonnement, maar weet je nog niet welke je moet kiezen? Op deze pagina vind je eenvoudig en snel de beste laadpas van april 2024. Daarbij kijken we onder andere naar de prijs per maand, de dekking en de waar je het voor gaat gebruiken. Zo kan het zijn dat je wanneer je vooral gebruik wilt maken van openbare snelladers je een andere pas moet hebben dan wanneer je gebruik wilt maken van reguliere openbare laadstations. 

  • Heb je een elektrische auto, en wil je jouw auto in het openbaar opladen? 
  • Dan heb je een laadpas abonnement nodig
  • In Nederland kies je uit meer dan 20 laadpas aanbieders. 
  • De meeste laadpassen werken met een vaste prijs p/maand en een variabel tarief per laadbeurt
  • Aan het einde van de maand ontvang je dan een factuur 
  • Op deze pagina vind je de beste laadpas abonnementen voor openbaar laden en snelladen

Beste laaspas abonnementen april 2024

Het voordeel van een snel laadpunt is natuurlijk dat jouw auto razendsnel wordt opgeladen. Maar dit is niet voor iedereen relevant. Heb je thuis geen laadpaal, en wil je toch voordelig opladen in de buurt? Dan kan je kiezen voor een openbare laadpaal. Dit is een stuk voordeliger dan een snellader. Het gros van de Nederlandse laadpassen kan je eigenlijk gewoon overal gebruiken. Maar het is wel de moeite waard om deze eerst te vergelijken (zie ook de goedkoopste laadpas).  Zo kom je er al gauw achter dat de aanbieders verschillen als het gaat om vaste tarieven, variabele tarieven en andere features. Wat nu de beste laadpas voor jouw situatie is hangt heel erg af van waar je gaat opladen en hoe vaak. Hieronder vind je de gegevens van onze top-3 laadpassen van dit moment (april 2024)

AanbiederKosten abonnementStarttariefLaapunten
Shell NewMotion€0,00€0,35Overal in NL
20 EU landen
E-Flux€2,95 p/maand€0,00Overal in NL
4 EU landen
Vandebron€3,50 p/maand€0,00Overal in NL
9 EU Landen
Tabel met de beste laadpassen van april 2024

Beste laadpas voor snelladen

De snellaadstations zijn enorm in opkomst. En dat is ook niet vreemd. Binnen no-time is jouw EV weer helemaal opgeladen. Handig als je onderweg bent en  – terwijl jij even geniet van een kop koffie – jouw elektrische auto weer wordt opgeladen zodat je er weer een paar honderd kilometer tegen kan. De kosten van zo’n snellaadpunt liggen natuurlijk wel hoger dan voor een regulier oplaadpunt. In principe is bijna elke laadpas wel geschikt voor de snel laders. Hieronder vind je onze top-3 met de beste voorwaarden. 

  1. Shell, vanaf €0,35/kWh
  2. Maingau, vanaf €0,35/kWh
  3. Vandebron, vanaf €0,38/kWh
Waarom heb ik een laadpas nodig?

Met een laadpas kan je jouw elektrische auto overal in Nederland eenvoudig en snel opladen. Je kunt jouw pasje scannen en eenvoudig de stekker aansluiten. Aan het eind van de maand ontvang je een factuur.

Hoeveel verschillende laadpassen zijn er?

In Nederland kan je kiezen uit wel 20 verschillende aanbieders van laadpassen.

Wat is dan het verschil tussen al deze aanbieders?

Het grootste verschil zit ‘m in de prijs. Zo heb je “gratis” waar je een extra fee betaalt per laadsessie. Je hebt ook de passen met vaste maandelijkse kosten waar je onbeperkt mee kunt laden, en je alleen de prijs per/kWh betaalt. Daarnaast zit er verschil in waar je de pas allemaal kunt gebruiken. Bij de meeste aanbieders is dat in heel Nederland. Grote verschillen zitten meer in of je de pas ook in het buitenland kunt gebruiken.

Wat zijn goede laadpas aanbieders in Nederland?

Aanbieders als Maingau, New Motion (Shell) en Vandebron hebben een prima aanbod met duidelijke transparante prijzen en duidelijke voorwaarden.