Laadpaal Bergen Limburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Bergen Limburg aan huis. Middels jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure & Lucid Air Pure. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website bekijk je handige informatie over verschillende type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €975.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergen Limburg

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pro S gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Bergen Limburg kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Verderop check je handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bergen Limburg. Bekijk ook meer info over Stekkers.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bergen Limburg kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant werkt met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Bergen Limburg. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ten derde kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Bergen Limburg.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand delen we alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Bergen Limburg vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €800 en €3125. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zijn er slimme wallboxen en palen met speciale mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Bergen Limburg.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €955
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bergen Limburg liggen tussen de €430 en plus minus €1925. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €6,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare specialisten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1087 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat je kunt besparen. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergen Limburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€152,18€1826,16
Elektrisch rijden€0,050€54,35€652,20
Besparing€0,0900€97,83€1173,96
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen Limburg

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Bergen Limburg aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als bereikbaarheid en doorstroming. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Alle details is ook gepubliceerd op www.bergen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Bergen Limburg zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,565 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Bergen Limburg. Check tevens laadplekken en aanbieders in Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray en Deurne.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergen-limburg-5855

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €800 en €2275. De prijsindicatie wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Engie, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 p/100 km. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,70 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Bergen Limburg plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergen Limburg zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan liggen rond de €1075. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Bergen Limburg hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Bergen Limburg biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.bergen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie