Laadpaal Maasdriel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Maasdriel aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 en/of Lucid Air Pure. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl lees je bruikbare informatie over verschillende soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €925.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Maasdriel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Maasdriel kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hierbij check je belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Maasdriel. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Maasdriel installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Maasdriel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Maasdriel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Maasdriel vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €575 tot +/- €3375. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zien we steeds meer slimme systemen met toffe features als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Maasdriel.

Type laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1005
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Maasdriel bedragen tussen de €320 en ongeveer €2150. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €5,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare installatiebedrijven in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1088 km op maandbasis. Met dit getal checken we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Maasdriel):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€157,76€1893,12
Elektrisch rijden€0,040€43,52€522,24
Besparing€0,1050€114,24€1370,88
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Maasdriel aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Meer informatie vind je op www.maasdriel.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Maasdriel zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,235 tot wel €0,570 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Maasdriel. Doorzoek daarnaast laadstations en installatiebedrijven in Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne en Laarbeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden maasdriel-5855

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie zit zo tussen de €975 en €2150. De prijsindicatie komt tot stand door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Energiedirect, Eneco, Engie, NLE en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 p/100 km. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,00 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Maasdriel monteert het als wallbox of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Maasdriel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €950. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Maasdriel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Maasdriel biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.maasdriel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie