Laadpaal Kerkdriel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Kerkdriel aan huis. Via een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV en/of Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker check je waardevolle informatie over geschikte soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €945.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kerkdriel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Kerkdriel kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden omtrent laadpaal laten installeren in Kerkdriel. Of klik door voor meer informatie over Private lease elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Kerkdriel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal draait op de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk dit laten aanleggen door een elektricien in Kerkdriel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Bovendien is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Kerkdriel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Kerkdriel vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 – €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met innovatieve mogelijkheden als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kerkdriel.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €1045
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kerkdriel bedragen tussen de €430 & €2150. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check de beste installateurs uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1158 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kerkdriel):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€115,80€1389,60
Elektrisch€0,040€46,32€555,84
Besparing€0,060€69,48€833,76
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Lease of koop jij een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Kerkdriel aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.maasdriel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Bijtelling.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Kerkdriel zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,240 en €0,595 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Kerkdriel. Vind ook laadstations en verkopers in Hurwenen, Ammerzoden, Hedel, Bern en Nederhemert.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kerkdriel-5331

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Heb je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €775 & €2250. Het tarief wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, NLE, Energiedirect, Essent, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Kerkdriel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kerkdriel kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor liggen rond de €825. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Kerkdriel zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Maasdriel heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.maasdriel.nl.

Plaats een reactie