Laadpaal Ammerzoden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Ammerzoden aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure + DS 3 Crossback E-Tense. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze website check je praktische informatie over diverse soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €900.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ammerzoden

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Ammerzoden kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder vind je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Ammerzoden. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Ammerzoden kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil draait op de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Ammerzoden. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ammerzoden.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Ammerzoden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €700 tot €3375. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme laadpunten met leuke snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Ammerzoden.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1045
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Ammerzoden liggen tussen de €420 en plus minus €2125. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €7,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk betrouwbare verkooppunten uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1156 kilometer (maandelijks). Hiermee becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ammerzoden):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€167,62€2011,44
Elektrisch rijden€0,049€56,64€679,73
Besparing€0,096€110,98€1331,71
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Maasdriel

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Ammerzoden aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedereen mag het gebruiken. Meer informatie kan je bekijken op www.maasdriel.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Ammerzoden vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten wisselen tussen de €0,265 tot €0,585 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Ammerzoden. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkooppunten in Hedel, Bern, Nederhemert, Delwijnen en Kerkwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ammerzoden-5324

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €1050 & €2400. De prijsindicatie hangt vooral af van welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Engie, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,70 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Ammerzoden plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Ammerzoden kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn circa €950. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel beschikbare elektrische auto’s in Ammerzoden zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Maasdriel biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.maasdriel.nl.

Plaats een reactie