Laadpaal Kerkwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een slimme laadpaal in Kerkwijk aan huis. Middels een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of bijvoorbeeld de Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over betrouwbare soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €970.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kerkwijk

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Kerkwijk kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder check je handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Kerkwijk. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Kerkwijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting gaat via de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Kerkwijk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kerkwijk.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Kerkwijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 tot €3450. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met functies als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kerkwijk.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1005
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kerkwijk lopen uiteen tussen de €390 en plus minus €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €6,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind goede installatiebedrijven uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1151 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kerkwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€138,12€1657,44
Elektrisch€0,044€50,64€607,73
Besparing€0,076€87,48€1049,71
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zaltbommel

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Kerkwijk aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als toegankelijkheid en doorstroming. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.zaltbommel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Kaart met openbare laadpunten (maart 2024)

Laadstations in Kerkwijk kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven liggen tussen de €0,265 en €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Kerkwijk. Check tevens oplaadplekken en aanbieders in Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst en Poederoijen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kerkwijk-5315

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €975 en €2450. De kosten van het hele pakket hangt af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie, Essent en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost ongeveer €10,25 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Kerkwijk zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kerkwijk kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €875. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Kerkwijk zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Zaltbommel heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.zaltbommel.nl.

Plaats een reactie