Laadpaal Bruchem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Bruchem aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of jouw Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bruchem

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een BMW i4 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Bruchem kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een goede actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder vind je tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Bruchem. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Bruchem kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Bruchem. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Bruchem.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Bruchem vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 t/m €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met leuke features als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Bruchem.

Type laadpaalVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€695- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bruchem schommelen tussen de € 350 & €1850. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal de beste installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1150 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bruchem):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€132,25€1587,00
Elektrisch rijden€0,043€49,45€593,40
Besparing€0,072€82,80€993,60
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zaltbommel

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bruchem aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Elke inwoner kan het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar op www.zaltbommel.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Bruchem zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,230 en €0,610 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Bruchem. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkopers in Nieuwaal, Gameren, Aalst, Poederoijen en Brakel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bruchem-5314

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Gaat het om een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €1025 – €2325. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Essent, NLE, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost circa €10,15 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Bruchem monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bruchem kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen circa €925. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Bruchem beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Zaltbommel verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.zaltbommel.nl.

Plaats een reactie