Laadpaal Poederoijen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een eigen laadpaal in Poederoijen aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Lucid Air Pure. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Poederoijen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Poederoijen kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina vind je aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Poederoijen. Zie ook aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Poederoijen installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Poederoijen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het gemak van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Poederoijen.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Poederoijen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €725 t/m €3300. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Poederoijen.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€500- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Poederoijen komen uit tussen de €410 en +/- €2200. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €2,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal aangesloten vakmannen in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1146 kilometer per maand. Hiermee calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Poederoijen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€171,90€2062,80
Elektrisch rijden€0,050€57,30€687,60
Besparing€0,100€114,60€1375,20
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zaltbommel

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Poederoijen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor facetten als vindbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is ook gepubliceerd op www.zaltbommel.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpas.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Poederoijen zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,300 – €0,575 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Poederoijen. Op deze site vind je ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Brakel, Zuilichem, Liempde, Esch en Gemonde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden poederoijen-5307

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor personeel of bezoekers. Beschik je over een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €925 – €2550. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, NLE, Energiedirect, Essent en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €10,00 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Poederoijen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Poederoijen kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €975. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Poederoijen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Zaltbommel verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.zaltbommel.nl.

Plaats een reactie