Laadpaal Liempde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Liempde aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mini Electric of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker tref je praktische informatie over diverse soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €915.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Liempde

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Liempde kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? Hierbij delen we handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Liempde. Bekijk ook meer info over Zero Emission.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Liempde kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Liempde. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Liempde.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Liempde vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 en €3275. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme palen met extra opties als Autostart die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Liempde.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€695- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1030
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Liempde liggen tussen de €400 en ongeveer €2075. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €5,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk aangesloten leveranciers uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1143 kilometer (maandelijks). Hiermee ramen we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Liempde):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€154,31€1851,66
Elektrisch€0,047€53,72€644,65
Besparing€0,088€100,58€1207,01
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Boxtel

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Liempde aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Alle details kan je bekijken op www.boxtel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Energieleverancier.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Liempde zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten liggen tussen de €0,295 tot €0,555 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in Liempde. Check tevens laadplekken en installateurs in Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt en Cromvoirt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden liempde-5298

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief plaatsing zit zo tussen de €950 en €2250. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,95 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Liempde monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Liempde kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen circa €875. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Liempde kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Boxtel heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.boxtel.nl.

Plaats een reactie