Laadpaal Den Dungen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Den Dungen aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi e-tron GT & Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker check je bruikbare informatie over velerlei type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €920.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Den Dungen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een BMW iX3 gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Den Dungen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Den Dungen. Bekijk ook meer info over Elektrische autoverzekering.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Den Dungen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Den Dungen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Den Dungen.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Den Dungen vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 en €3225. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder kan je kiezen voor slimme laadpunten met toffe snufjes als Hub/Satellite die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Den Dungen.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Den Dungen schommelen tussen de € 420 en plus minus €2075. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €3,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek erkende installatiebedrijven in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1140 km per maand. Op basis van dit gemiddelde checken we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Den Dungen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,120€136,80€1641,60
Elektrisch€0,044€50,16€601,92
Besparing€0,076€86,64€1039,68
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Den Dungen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.sint-michielsgestel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Duurzaam rijden.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Den Dungen zijn er veel. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten liggen tussen de €0,255 en €0,585 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Den Dungen. Doorzoek daarnaast laadstations en installatiebedrijven in Helvoirt, Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden en Herpt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden den-dungen-5275

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Heb je een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €900 en €2000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type laadpaal (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Eneco, NLE, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je al snel €10,10 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Den Dungen zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische wagens vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Den Dungen kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor zijn circa €925. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit de Europese Unie. De populaire elektrische auto’s in Den Dungen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Sint-Michielsgestel verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen. Bekijk ook www.sint-michielsgestel.nl.

Plaats een reactie