Laadpaal Herpt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een handige laadpaal in Herpt aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina check je bruikbare informatie over verschillende type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €940.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Herpt

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Herpt kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Hierbij kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Herpt. Bekijk ook meer info over Hybride voertuigen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Herpt installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Herpt. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Herpt.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Herpt vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 en €3375. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder kan je kiezen voor slimme stations met toffe extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Herpt.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Herpt bedragen tussen de €310 tot €2025. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €3,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal aangesloten adviseurs uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1135 km per maand. Met dit getal berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Herpt):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,150€170,25€2043,00
Elektrisch rijden€0,050€56,75€681,00
Besparing€0,100€113,50€1362,00
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heusden

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Herpt aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.heusden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische autoverzekering.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Herpt zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,260 – €0,580 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Herpt. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en installatiebedrijven in Heesbeen, Hedikhuizen, Doeveren, Haarsteeg en Nieuwkuijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden herpt-5256

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €900 & €2550. De totale investering hangt af van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Essent en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost circa €9,90 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Herpt plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Herpt kan dit uit handen nemen. De totale onkosten bedragen circa €925. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Herpt beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Heusden verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.heusden.nl.

Plaats een reactie