Laadpaal Hedikhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Hedikhuizen aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op dit portaal vind je praktische informatie over populaire laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €955.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hedikhuizen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Mini Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Hedikhuizen kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hedikhuizen. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Hedikhuizen kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting gaat via de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hedikhuizen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hedikhuizen.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Hedikhuizen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 t/m €3400. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met extra mogelijkheden als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Hedikhuizen.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hedikhuizen bedragen tussen de €310 en plus minus €1825. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind erkende verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1133 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers verwachten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hedikhuizen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€158,62€1903,44
Elektrisch€0,048€54,38€652,61
Besparing€0,092€104,24€1250,83
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heusden

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hedikhuizen aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer informatie kun je terugvinden op www.heusden.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordeligste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (maart 2024)

Laadstations in Hedikhuizen nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,245 en €0,600 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Hedikhuizen. Bekijk ook oplaadpunten en leveranciers in Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen en Rosmalen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hedikhuizen-5256

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €950 en €2150. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Engie, Energiedirect, NLE, Budget energie en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,40 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Hedikhuizen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Hedikhuizen kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan liggen rond de €850. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Hedikhuizen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Heusden verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.heusden.nl.

Plaats een reactie