Laadpaal Doeveren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Doeveren aan huis. Via een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze website zoek je praktische informatie over betrouwbare laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €900.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Doeveren

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pure kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Doeveren kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Verderop bespreken we een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Doeveren. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto prive rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Doeveren kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant kan laden met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Doeveren. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Doeveren.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij check jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Doeveren vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 tot +/- €3025. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er allerlei slimme palen met toffe functies als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Doeveren.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €1035
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Doeveren variëren van €440 en +/- €1975. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €5,50 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind ervaren leveranciers uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1132 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we welke besparing er mogelijk is. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Doeveren):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€152,82€1833,84
Elektrisch€0,047€53,20€638,45
Besparing€0,088€99,62€1195,39
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heusden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Doeveren aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info vind je op www.heusden.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling EV’s.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Doeveren kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven schommelen tussen de €0,270 – €0,570 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Doeveren. Check tevens laadplekken en leveranciers in Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Rosmalen en De Moer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden doeveren-5256

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren kost tussen de €900 – €2175. Het hele prijskaartje hangt af van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Energiedirect, Essent, NLE en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,30 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Doeveren plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Doeveren kan dit uit handen nemen. De totale onkosten bedragen circa €1025. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Doeveren kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Heusden verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of de paal vlakbij jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.heusden.nl.

Plaats een reactie