Laadpaal Oudheusden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Oudheusden aan huis. Via een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of jouw Lucid Air Pure. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Hier lees je uitgebreide informatie over populaire soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oudheusden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Mercedes EQA is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Oudheusden kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder bespreken we inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Oudheusden. Zie ook onze informatie over Onderhoud EV’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Oudheusden installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie kan laden met een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Oudheusden. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oudheusden.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Oudheusden vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 t/m €3050. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met innovatieve snufjes als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Oudheusden.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €1030
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Oudheusden variëren van €300 en +/- €2075. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €4,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk ervaren adviseurs die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1136 km per maand. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oudheusden):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€113,60€1363,20
Elektrisch€0,040€45,44€545,28
Besparing€0,060€68,16€817,92
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Heusden

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Oudheusden aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle details kun je terugvinden op www.heusden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Blog over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten bekijken (oktober 2023)

Laadstations in Oudheusden zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,280 – €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Oudheusden. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Herpt, Heesbeen, Hedikhuizen, Doeveren en Haarsteeg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oudheusden-5256

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Beschik je over een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie kost tussen de €1025 en €2400. De totale investering wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Eneco, Energiedirect, Essent, NLE en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost al gauw €9,95 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Oudheusden zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere types vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oudheusden zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen circa €975. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Oudheusden kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Heusden heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.heusden.nl.

Plaats een reactie