Laadpaal Sint-Michielsgestel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Sint-Michielsgestel aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA + Lucid Air Pure. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Hier check je uitgebreide informatie over diverse type laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €930.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint-Michielsgestel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Aiways U5 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Sint-Michielsgestel kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij vind je aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Sint-Michielsgestel. Op EVplan.nl lees je ook meer over Duurzame mobiliteit.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Sint-Michielsgestel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Sint-Michielsgestel. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien is het in de praktijk zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Sint-Michielsgestel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand vind je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Sint-Michielsgestel vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €625 t/m €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met innovatieve mogelijkheden als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Sint-Michielsgestel.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €945
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sint-Michielsgestel variëren van €430 tot €2075. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind ervaren vakmannen in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1052 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers begroten we welke besparing er mogelijk is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint-Michielsgestel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€136,76€1641,12
Elektrisch rijden€0,048€50,50€605,95
Besparing€0,0820€86,26€1035,17
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Sint-Michielsgestel aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij relevante zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie vind je op www.sint-michielsgestel.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Sint-Michielsgestel zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,265 en €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Sint-Michielsgestel. Op deze site vind je ook laadstations en leveranciers in Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand en Waalwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-michielsgestel-5271

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor werknemers en klanten. Beschik je over een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost tussen de €975 – €2175. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, NLE, Essent, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,60 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,80 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Sint-Michielsgestel zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint-Michielsgestel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1075. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Veel beschikbare elektrische auto’s in Sint-Michielsgestel kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Sint-Michielsgestel biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.sint-michielsgestel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie