Laadpaal Waalwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Waalwijk aan huis. Middels een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Lucid Air Pure. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl lees je waardevolle informatie over meerdere type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €910.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Waalwijk

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV als o.a. een BMW i4 kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Waalwijk kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In onze keuzehulp kan je aan de slag met tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Waalwijk. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Waalwijk kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Waalwijk. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Waalwijk.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Waalwijk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €775 t/m €3050. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme opladers met extra extra’s als Peak Shaving die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Waalwijk.

Type stationCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €1015
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Waalwijk komen uit tussen de €390 en +/- €2000. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €5,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal erkende deskundigen uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1047 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Waalwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€109,94€1319,22
Elektrisch€0,043€45,02€540,25
Besparing€0,0620€64,91€778,97
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waalwijk

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Waalwijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Updates en informatie kan je bekijken op www.waalwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Waalwijk zien we steeds meer. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,250 en €0,580 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Waalwijk. Bekijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek en Haaren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden waalwijk-5143

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €750 & €2175. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Essent, Eneco, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Waalwijk plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Waalwijk kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Waalwijk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Waalwijk verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.waalwijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie