Laadpaal Haaren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Haaren aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 en/of Lucid Air Pure. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website lees je praktische informatie over verschillende type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €935.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Haaren

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Hyundai Kona Electric 64 kWh kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Haaren kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Haaren. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Haaren kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem gaat via de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Haaren. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Haaren.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Haaren vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €600 en €3200. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme systemen met extra opties als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Haaren.

Type laadstationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€505- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Haaren wisselen tussen de €420 & €2000. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €5,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek populaire deskundigen in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1042 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Haaren):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€140,67€1688,04
Elektrisch rijden€0,049€51,06€612,70
Besparing€0,0860€89,61€1075,34
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haaren

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Haaren aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Alle details is beschikbaar gesteld op www.haaren.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpas.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Haaren vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,290 en €0,585 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Haaren. Check tevens oplaadpunten en verkooppunten in Oisterwijk, Goirle, Tilburg, Geertruidenberg en Drimmelen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden haaren-5076

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een pand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €875 en €2225. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Engie, NLE, Budget energie, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je zo’n €10,20 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Haaren monteert het als wallbox of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Haaren zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor zijn zo’n €800. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Haaren zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Haaren verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.haaren.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie