Laadpaal Drimmelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Drimmelen aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh + Audi e-tron Sportback 50 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker check je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadpunten, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €910.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Drimmelen

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Drimmelen kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Ook is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Verderop bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Drimmelen. Bekijk ook meer info over Beste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Drimmelen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Drimmelen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Drimmelen.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Drimmelen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €900 tot en met €3075. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme palen met leuke functies als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Drimmelen.

Type laadstationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €1065
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Drimmelen lopen uiteen tussen de €360 en plus minus €1950. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €3,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind populaire vakmannen uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1037 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Drimmelen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€114,07€1368,84
Elektrisch rijden€0,044€45,63€547,54
Besparing€0,0660€68,44€821,30
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Drimmelen

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Drimmelen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals vindbaarheid en drukte. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.drimmelen.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrisch v.s. benzine.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Drimmelen zien we steeds meer. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,280 en €0,570 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Drimmelen. Vergelijk ook laadstations en verkooppunten in Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Breda.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden drimmelen-4924

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €750 & €2500. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Eneco, Engie, Essent, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost ongeveer €10,15 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Drimmelen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Drimmelen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1000. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Drimmelen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Drimmelen verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.drimmelen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie