Laadpaal Oosterhout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Oosterhout aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi e-tron GT + Kia e-Soul 64 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl check je extra informatie over betrouwbare laadstations, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oosterhout

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Oosterhout kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Oosterhout. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Oosterhout kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil draait op de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Oosterhout. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Oosterhout.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Oosterhout vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 t/m €3275. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met speciale opties als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Oosterhout.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oosterhout schommelen tussen de € 400 en +/- €1825. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk goede leveranciers in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1036 km per maand. Op basis van dit gemiddelde begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oosterhout):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€108,78€1305,36
Elektrisch rijden€0,043€44,55€534,58
Besparing€0,0620€64,23€770,78
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oosterhout

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oosterhout aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is terug te lezen op www.oosterhout.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Oosterhout zijn dagelijks beschikbaar. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten schommelen tussen de €0,290 tot wel €0,575 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Oosterhout. Op deze site vind je ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda en Moerdijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oosterhout-4909

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €975 & €2200. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het type laadstation (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, NLE, Budget energie, Essent en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,80 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Oosterhout monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oosterhout kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service liggen rond de €1075. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Oosterhout beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Oosterhout verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.oosterhout.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie