Laadpaal Moerdijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Moerdijk aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Lucid Air Pure. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op deze website zoek je extra informatie over populaire soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €905.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Moerdijk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals een Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Moerdijk kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Moerdijk. Bekijk ook meer info over Beste laadpassen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Moerdijk kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Moerdijk. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien is het in de praktijk zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Moerdijk.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Moerdijk vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €700 tot +/- €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke functies als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Moerdijk.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €800
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €925
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Moerdijk variëren van €400 en €2150. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €6,50 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk ervaren installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1031 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Moerdijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€139,19€1670,22
Elektrisch€0,049€50,52€606,23
Besparing€0,0860€88,67€1063,99
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Moerdijk

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Moerdijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als toegankelijkheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is terug te lezen op www.moerdijk.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische autoverzekering.

Kaart met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Moerdijk vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,560 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Moerdijk. Vergelijk ook laadzuilen en aanbieders in Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen en Steenbergen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden moerdijk-4781

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren kost +/- tussen de €875 en €2175. De totaalprijs wordt bepaald door het type laadstation (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Essent, Engie en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,15 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €9,60 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Moerdijk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Moerdijk kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan liggen rond de €1050. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel beschikbare elektrische auto’s in Moerdijk kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Moerdijk verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de paal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.moerdijk.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie