Laadpaal Tholen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Tholen aan huis. Op basis van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Tesla Model Y Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker zoek je bruikbare informatie over geschikte soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €920.
 • Een particulier laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tholen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een MG ZS EV gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Tholen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Verder is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Verderop kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Tholen. Bekijk ook meer info over Elektrisch v.s. benzine.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Tholen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Tholen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Tholen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Tholen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €725 en €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met speciale extra’s als gebarenherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Tholen.

Laadpaal typeCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1075
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Tholen bedragen tussen de €310 tot €2050. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende specialisten uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1027 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tholen):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,115€118,11€1417,26
Elektrisch€0,045€46,22€554,58
Besparing€0,0700€71,89€862,68
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tholen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Tholen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag het gebruiken. Alle info is terug te lezen op www.tholen.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud EV’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Tholen zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,250 tot €0,595 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Tholen. Vind ook laadstations en leveranciers in Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst en Terneuzen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tholen-4691

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1075 – €2250. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadpaal (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Eneco, Energiedirect, Essent en Vandebron, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Tholen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Tholen zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €850. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De gangbare elektrische auto’s in Tholen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Tholen biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.tholen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie