Laadpaal Bergen op Zoom

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Bergen op Zoom aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of bijvoorbeeld de Porsche Taycan 4S Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €910.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergen op Zoom

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals een Audi e-tron GT kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Bergen op Zoom kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Verder is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij delen we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Bergen op Zoom. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Bergen op Zoom kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Bergen op Zoom. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Ook is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Bergen op Zoom.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Bergen op Zoom vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 tot +/- €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder zijn er allerlei slimme palen met leuke snufjes als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Bergen op Zoom.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€535- €620
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bergen op Zoom komen uit tussen de €430 tot €1950. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €7,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1175 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde checken we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergen op Zoom):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€117,50€1410,00
Elektrisch rijden€0,042€49,35€592,20
Besparing€0,0580€68,15€817,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bergen op Zoom

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Bergen op Zoom aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info is terug te lezen op www.bergenopzoom.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto zakelijk rijden.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Bergen op Zoom zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,555 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Bergen op Zoom. Bekijk ook laadstations en installatiebedrijven in Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergen-op-zoom-4616

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €900 – €2225. Het hele prijskaartje hangt vooral af van het type laadstation (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,25 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,20 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Bergen op Zoom monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergen op Zoom kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €800. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste bekende elektrische auto’s in Bergen op Zoom kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Bergen op Zoom heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.bergenopzoom.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie