Laadpaal Terneuzen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Terneuzen aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Tesla Model Y Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Hier tref je bruikbare informatie over verschillende type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €920.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Terneuzen

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 Sportback e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Terneuzen kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden omtrent laadpaal laten installeren in Terneuzen. Of klik door voor meer informatie over Blog over elektrisch rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Terneuzen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Terneuzen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Daarbij kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Terneuzen.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Terneuzen vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €500 – €3050. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens onderscheiden we slimme systemen met functies als Peak Shaving die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Terneuzen.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €1000
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Terneuzen schommelen tussen de € 420 tot €1800. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €5,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind ervaren leveranciers uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1173 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Terneuzen):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€170,09€2041,02
Elektrisch rijden€0,040€46,92€563,04
Besparing€0,1050€123,17€1477,98
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Terneuzen

Rijd je elektrisch, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Terneuzen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar op www.terneuzen.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Lease een elektrische auto.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Terneuzen zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,265 tot €0,600 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Terneuzen. Check tevens laadzuilen en installateurs in Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele en Kapelle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden terneuzen-4535

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Heb je een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €800 – €2550. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Eneco, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,95 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,65 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Terneuzen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Terneuzen kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn circa €975. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Terneuzen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Terneuzen heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.terneuzen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie