Laadpaal Zaamslag

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Zaamslag aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker bekijk je waardevolle informatie over meerdere type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €900.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zaamslag

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Zaamslag kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder delen we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Zaamslag. Bekijk ook meer info over Duurzame mobiliteit.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Zaamslag kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil functioneert met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Zaamslag. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Zaamslag.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Zaamslag vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 tot €3075. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook onderscheiden we slimme systemen met toffe opties als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zaamslag.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €970
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zaamslag liggen tussen de €430 – €2025. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €7,25 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk erkende installatiebedrijven in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1166 kilometer per maand. Hiermee becijferen we welke besparing er mogelijk is. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zaamslag):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€116,60€1399,20
Elektrisch rijden€0,040€46,64€559,68
Besparing€0,060€69,96€839,52
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Terneuzen

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Zaamslag aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij relevante zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.terneuzen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Betrouwbare laadpassen.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Zaamslag zijn aanwezig. Iedereen kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten schommelen tussen de €0,260 en €0,590 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart doorzoek je de openbare laadstations in Zaamslag. Check tevens oplaadplekken en verkooppunten in Hoek, Sluiskil, Spui, Eede en Sint Kruis.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zaamslag-4543

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €900 en €2425. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Essent, Engie, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,95 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Zaamslag zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zaamslag kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1050. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Zaamslag hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Terneuzen heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.terneuzen.nl.

Plaats een reactie