Laadpaal Eede

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Eede aan huis. Via jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 & Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina lees je praktische informatie over diverse type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €965.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eede

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Eede kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Eede. Op EVplan.nl lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Eede kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Eede. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Eede.

Enkel of dubbel laadstation
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand check jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Eede vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 tot +/- €3350. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zijn er allerlei slimme opladers met leuke opties als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Eede.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€540- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €925
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eede variëren van €310 tot €1800. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €5,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind erkende deskundigen uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1162 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers checken we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eede):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€156,87€1882,44
Elektrisch rijden€0,047€54,61€655,37
Besparing€0,088€102,26€1227,07
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sluis

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Eede aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is beschikbaar op www.gemeentesluis.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Eede nemen in rap tempo toe. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,265 tot wel €0,605 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema check jij de openbare laadstations in Eede. Op deze site vind je ook laadzuilen en aanbieders in Sint Kruis, Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement en Cadzand.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eede-4529

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €950 & €2350. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het soort systeem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Eneco, Budget energie, Essent en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,65 p/100 km. Belangrijk: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,15 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Eede zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eede kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Eede zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Sluis verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.gemeentesluis.nl.

Plaats een reactie