Laadpaal Kapelle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Kapelle aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mercedes EQA + Porsche Taycan 4S Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl check je bruikbare informatie over populaire laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €900.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kapelle

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Kapelle kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een lange actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bieden wij inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Kapelle. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Kapelle installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Kapelle. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kapelle.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Kapelle vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 tot en met €3375. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met speciale snufjes als gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kapelle.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€855- €930
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kapelle variëren van €360 en €1950. Dit wordt berekend aan de hand van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €7,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten leveranciers uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1168 km (maandelijks). Hiermee becijferen we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kapelle):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€140,16€1681,92
Elektrisch rijden€0,046€53,73€644,74
Besparing€0,0740€86,43€1037,18
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kapelle

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Kapelle aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is terug te lezen op www.kapelle.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Kapelle zijn er veel. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,260 tot €0,610 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje check je de openbare laadstations in Kapelle. Bekijk ook laadzuilen en verkooppunten in Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen-Duiveland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kapelle-4421

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor werknemers en klanten. Betreft het een locatie met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €775 en €2300. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, NLE, Eneco, Engie en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,10 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Kapelle plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kapelle zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €1025. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Kapelle kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Kapelle verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.kapelle.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie