Laadpaal Vlissingen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een privé laadpaal in Vlissingen aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze website zoek je handige informatie over betrouwbare soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €945.
 • Een laadstation bij de woning kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vlissingen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Vlissingen kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop vind je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Vlissingen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Vlissingen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Vlissingen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Vlissingen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Vlissingen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 – €3400. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien onderscheiden we slimme palen met features als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Vlissingen.

Type laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€850- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vlissingen variëren van €390 en ongeveer €1875. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €4,75 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire leveranciers die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1166 km per maand. Met dit aantal kilometers begroten we wat je kunt besparen. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vlissingen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€128,26€1539,12
Elektrisch€0,044€51,30€615,65
Besparing€0,0660€76,96€923,47
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Vlissingen

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Vlissingen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals zichtbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is beschikbaar gesteld op www.vlissingen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Betrouwbare laadpassen.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Vlissingen zijn veel beschikbaar. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven bedragen tussen de €0,290 tot €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek jij de openbare laadstations in Vlissingen. Bekijk ook oplaadplekken en aanbieders in Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vlissingen-4384

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €875 en €2500. Het hele prijskaartje komt tot stand door het soort systeem (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Essent, Energiedirect, Eneco, NLE, Budget energie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost je al snel €9,60 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Vlissingen zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vlissingen kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €925. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste favoriete elektrische auto’s in Vlissingen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Vlissingen verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal nabij jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.vlissingen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie