Laadpaal Schouwen-Duiveland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Schouwen-Duiveland aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Audi e-tron S 55 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je waardevolle informatie over betrouwbare soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €950.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schouwen-Duiveland

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Mercedes EQA is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Schouwen-Duiveland kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Op deze pagina bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Schouwen-Duiveland. Op deze website lees je ook meer over Lease een elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Schouwen-Duiveland installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal kan laden met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Schouwen-Duiveland. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Schouwen-Duiveland.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Schouwen-Duiveland vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €550 – €3000. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme palen met leuke features als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schouwen-Duiveland.

Laadstation typeVermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €970
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schouwen-Duiveland schommelen tussen de € 410 en €1925. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal erkende specialisten uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1163 kilometer (maandelijks). Hiermee begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schouwen-Duiveland):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€174,45€2093,40
Elektrisch€0,041€47,68€572,20
Besparing€0,1090€126,77€1521,20
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Schouwen-Duiveland aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is te vinden op www.schouwen-duiveland.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Actieradius.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Schouwen-Duiveland zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,290 tot wel €0,615 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Schouwen-Duiveland. Check tevens laadmogelijkheden en installateurs in Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden en Buren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schouwen-duiveland-4316

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1075 – €2000. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Energiedirect, NLE, Eneco, Budget energie en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,15 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Schouwen-Duiveland bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Schouwen-Duiveland kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service liggen rond de €1125. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. De bekende elektrische auto’s in Schouwen-Duiveland kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Schouwen-Duiveland verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.schouwen-duiveland.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie