Laadpaal Sirjansland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Sirjansland aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mini Electric & Mercedes EQV 300 Lang. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over velerlei laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €950.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sirjansland

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Mercedes EQA is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Sirjansland kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij vind je aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Sirjansland. Bekijk ook meer info over Elektrische autoverzekering.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Sirjansland kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Sirjansland. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Sirjansland.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Sirjansland vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 t/m €3350. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zijn er allerlei slimme systemen met toffe features als Autostart die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Sirjansland.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sirjansland wisselen tussen de €310 – €2200. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €4,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek betrouwbare specialisten in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1083 kilometer op maandbasis. Hiermee checken we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sirjansland):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€135,38€1624,50
Elektrisch€0,045€48,74€584,82
Besparing€0,080€86,64€1039,68
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Sirjansland aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Alle info kun je terugvinden op www.schouwen-duiveland.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Duurzaam rijden.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Sirjansland nemen in rap tempo toe. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,290 tot €0,590 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Sirjansland. Op deze site vind je ook laadzuilen en installatiebedrijven in Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk en Waardhuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sirjansland-4308

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €750 – €2200. Het hele prijskaartje hangt af van het model laadzuil (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Engie, NLE, Essent en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,60 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost circa €9,85 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Sirjansland plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Sirjansland kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €875. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Sirjansland beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Schouwen-Duiveland verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie