Laadpaal Ouwerkerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Ouwerkerk aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh en/of Tesla Model X Long Range Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op dit portaal vind je waardevolle informatie over geschikte soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €975.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ouwerkerk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een MG ZS EV kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Ouwerkerk kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Ouwerkerk. Zie ook onze informatie over Voordeligste elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Ouwerkerk kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal functioneert met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Ouwerkerk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Ouwerkerk.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Ouwerkerk vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 t/m €3175. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme systemen met extra’s als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Ouwerkerk.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €990
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Ouwerkerk komen uit tussen de €360 tot €2000. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €7,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal populaire adviseurs uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1081 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ouwerkerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€124,32€1491,78
Elektrisch€0,043€46,48€557,80
Besparing€0,072€77,83€933,98
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Ouwerkerk aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Ouwerkerk zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,290 tot wel €0,570 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Ouwerkerk. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk en Woudrichem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ouwerkerk-4305

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Betreft het een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost tussen de €800 – €2525. De definitieve prijs hangt af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, NLE, Essent, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost circa €10,15 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Ouwerkerk bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ouwerkerk zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €1075. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Veel beschikbare elektrische auto’s in Ouwerkerk hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie