Laadpaal Zierikzee

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een slimme laadpaal in Zierikzee aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw MG ZS EV of jouw Porsche Taycan 4S Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina tref je praktische informatie over diverse laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €980.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zierikzee

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Zierikzee kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Ook is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Hieronder vind je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Zierikzee. Op EVplan.nl lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Zierikzee kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation werkt met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Zierikzee. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Zierikzee.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Zierikzee vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3375. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zien we steeds meer slimme stations met toffe mogelijkheden als Peak Shaving die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zierikzee.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €1075
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zierikzee lopen uiteen tussen de €450 – €2050. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €7,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk de beste vakmannen uit jouw streek.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1080 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers ramen we welke besparing er mogelijk is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zierikzee):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€118,80€1425,60
Elektrisch rijden€0,042€45,36€544,32
Besparing€0,068€73,44€881,28
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Zierikzee aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details kan je bekijken op www.schouwen-duiveland.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Smart Charging.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Zierikzee vind je op steeds meer plekken. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten liggen tussen de €0,235 tot €0,605 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Zierikzee. Check tevens oplaadpunten en verkopers in Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem en Rijswijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zierikzee-4301

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €850 – €2200. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Engie, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,95 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost om en nabij de €10,40 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Zierikzee monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zierikzee zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €825. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Zierikzee zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Schouwen-Duiveland verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt nabij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie