Laadpaal Uitwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een privé laadpaal in Uitwijk aan huis. Middels een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Aiways U5 of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Hier bekijk je bruikbare informatie over geschikte type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €910.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Uitwijk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Uitwijk kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn situatie? In onze keuzehulp bieden wij tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Uitwijk. Zie ook aanvullende informatie over Onderhoud EV’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Uitwijk kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Uitwijk. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Evenzeer oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Uitwijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Uitwijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €575 tot +/- €3450. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zijn er slimme palen met extra extra’s als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Uitwijk.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€835- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Uitwijk wisselen tussen de €310 & €1850. Dit hangt af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €3,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal aangesloten specialisten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1079 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we wat je kunt besparen. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Uitwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€113,30€1359,54
Elektrisch rijden€0,041€44,24€530,87
Besparing€0,064€69,06€828,67
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Altena

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Uitwijk aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken variabelen als vindbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer details kan je bekijken op www.gemeentealtena.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Blog over elektrisch rijden.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Uitwijk zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten wisselen tussen de €0,285 tot wel €0,585 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Uitwijk. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkopers in Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden uitwijk-4288

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €850 – €2075. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type en model (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Uitwijk zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Uitwijk kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen zo’n €900. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Uitwijk zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Altena biedt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.gemeentealtena.nl.

Plaats een reactie