Laadpaal Oosterland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Oosterland aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT + Porsche Taycan 4S. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over verschillende type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €970.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oosterland

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Volkswagen ID.4 1st kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oosterland kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Oosterland. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oosterland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation kan laden met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Oosterland. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oosterland.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Oosterland vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 tot +/- €3200. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme palen met toffe functies als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Oosterland.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €1070
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oosterland komen uit tussen de €370 en plus minus €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk populaire installateurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1082 km per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oosterland):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€129,84€1558,08
Elektrisch€0,044€47,61€571,30
Besparing€0,076€82,23€986,78
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oosterland aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor aspecten zoals toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info kan je bekijken op www.schouwen-duiveland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Milieuvriendelijke EV.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Oosterland vind je op steeds meer plekken. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,230 tot wel €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart onderzoek je de openbare laadstations in Oosterland. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen en Almkerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oosterland-4307

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Beschik je over een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €1050 en €2275. Het hele prijskaartje hangt af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,35 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Oosterland zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oosterland kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €925. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. De populaire elektrische auto’s in Oosterland zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Schouwen-Duiveland biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie