Laadpaal Noordgouwe

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een slimme laadpaal in Noordgouwe aan huis. Middels een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA of Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op deze website check je bruikbare informatie over populaire laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €945.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordgouwe

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals een Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Noordgouwe kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een lange actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder bieden wij handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Noordgouwe. Zie ook onze informatie over Milieuvriendelijke EV.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Noordgouwe kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Noordgouwe. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Noordgouwe.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Noordgouwe vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €900 – €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme palen met toffe opties als Peak Shaving die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Noordgouwe.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€535- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €985
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordgouwe schommelen tussen de € 300 en +/- €2200. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €7,00 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek populaire adviseurs in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1087 km per maand. Met dit aantal kilometers verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordgouwe):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€157,62€1891,38
Elektrisch rijden€0,049€53,26€639,16
Besparing€0,096€104,35€1252,22
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Noordgouwe aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is te vinden op www.schouwen-duiveland.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpassen vergelijken.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Noordgouwe nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,245 en €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Noordgouwe. Bekijk ook oplaadplekken en verkooppunten in Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse, Sirjansland en Oosterland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordgouwe-4317

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1075 – €2275. Het tarief komt tot stand door het model laadzuil (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Engie, Budget energie, NLE, Energiedirect en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,60 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Noordgouwe monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordgouwe kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. De meeste favoriete elektrische auto’s in Noordgouwe beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie