Laadpaal Bruinisse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Bruinisse aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw MG ZS EV of Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Hier lees je bruikbare informatie over diverse soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €990.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bruinisse

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals de MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Bruinisse kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? Hierbij bespreken we bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Bruinisse. Op EVplan.nl lees je ook meer over Blog over elektrisch rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bruinisse kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation gaat via de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Bruinisse. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Bruinisse.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Bruinisse vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €600 t/m €3025. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met leuke snufjes als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Bruinisse.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€550- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€695- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€835- €975
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bruinisse variëren van €410 & €2000. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €4,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk erkende leveranciers in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1084 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat je kunt besparen. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bruinisse):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€140,92€1691,04
Elektrisch€0,046€49,86€598,37
Besparing€0,084€91,06€1092,67
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Bruinisse aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij factoren als toegankelijkheid en doorstroming. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is ook te lezen op www.schouwen-duiveland.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Bruinisse zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven schommelen tussen de €0,280 tot €0,560 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Bruinisse. Bekijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Sirjansland, Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee en Uitwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bruinisse-4311

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Beschik je over een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie kost tussen de €1050 – €2250. Het tarief wordt bepaald door het type en model (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Engie, Energiedirect, Essent, Eneco, Budget energie en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,35 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,50 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Bruinisse zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Bruinisse kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen circa €975. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Bruinisse zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie