Laadpaal Ellemeet

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Ellemeet aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric en/of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over meerdere type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €900.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ellemeet

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Dacia Spring Electric kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Ellemeet kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Ellemeet. Zie ook aanvullende informatie over Laadpassen vergelijken.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Ellemeet kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Ellemeet. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ellemeet.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Ellemeet vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €900 tot €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met leuke opties als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Ellemeet.

Soort laadstationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€525- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Ellemeet schommelen tussen de € 410 tot €1875. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,25 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal goede verkooppunten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1092 km per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ellemeet):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€125,58€1506,96
Elektrisch€0,043€46,96€563,47
Besparing€0,072€78,62€943,49
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Ellemeet aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als vindbaarheid en drukte. Iedereen mag hier parkeren en laden. Meer details is te vinden op www.schouwen-duiveland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Stekkers.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Ellemeet zijn er veel. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten variëren tussen de €0,290 tot wel €0,565 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek jij de openbare laadstations in Ellemeet. Bekijk ook laadplekken en verkopers in Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk en Noordgouwe.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ellemeet-4325

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €825 en €2350. De definitieve prijs wordt bepaald door het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,35 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,30 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Ellemeet monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Ellemeet kan dit uit handen nemen. De totale onkosten bedragen zo’n €1050. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Ellemeet zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Schouwen-Duiveland verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of de paal vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie