Laadpaal Brouwershaven

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een eigen laadpaal in Brouwershaven aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €965.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Brouwershaven

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Brouwershaven kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? In onze keuzehulp delen we handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Brouwershaven. Of klik door voor meer informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Brouwershaven kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation gaat via een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Brouwershaven. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Brouwershaven.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Brouwershaven vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €850 t/m €3400. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zien we steeds meer slimme stations met innovatieve features als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Brouwershaven.

Soort laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €980
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Brouwershaven wisselen tussen de €320 en ongeveer €2150. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €3,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek erkende deskundigen uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1089 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Brouwershaven):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€108,90€1306,80
Elektrisch rijden€0,040€43,56€522,72
Besparing€0,060€65,34€784,08
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Brouwershaven aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag het gebruiken. Alle details kun je terugvinden op www.schouwen-duiveland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Brouwershaven zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,270 tot €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart onderzoek je de openbare laadstations in Brouwershaven. Vergelijk ook laadzuilen en leveranciers in Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor en Bruinisse.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden brouwershaven-4318

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor werknemers en klanten. Beschik je over een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €750 en €2575. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het type laadpaal (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,10 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Brouwershaven zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Brouwershaven zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen circa €1075. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel gangbare elektrische auto’s in Brouwershaven hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Schouwen-Duiveland biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie